Lankheet arrangement

Waterpark Lankheet arrangement

Na een heerlijke wandeling door het waterpark Lankheet onder leiding van een gids, kunt U bijkomen in de knusse Theeschenkerij Jordaan en genieten van een heerlijk High Tea.

In de mooie provincie Overijssel ligt vlakbij Haaksbergen een groot landgoed:Het Lankheet. Op dit landgoed zijn de veranderingen op het platteland vanuit een rijk verleden naar de huidige tijd duidelijk waarneembaar. En water speelt een belangrijke rol daarin. Vanuit historisch oogpunt bezien kan de bezoeker een juweeltje bewonderen van een intrigerende samenhang tussen water, natuur en mens. De mens ervaart hier hoe boeren en burgers samen hun schouders zetten onder een steeds weer wisselde invulling van het gebied. In alle seizoenen biedt dit waterpark een fascinerend toneel. De gidsen van de Historische Kring willen u gaarne vertellen over de ontstaansgeschiedenis van dit schitterend projekt. Maar ook nog meer dan dat.
En omdat er veel over te vertellen valt geeft de Historische Kring elke eerste zaterdag van de maand een rondleiding over het park. Men komt op plaatsen welke alleen toegankelijk onder leiding van onze gidsen. Vanzelfsprekend worden feiten en anekdotes aan de belangstellende bezoeker tijdens die rondleiding verteld. Woorden als thermo frost- vloeiweiden-slat-voorde, mediterrane begroeiing – pot-worden ter plekke voor menigeen duidelijk. Verleden en heden in het kader van dit voorbeeldproject komen hier samen en zal op ieder bezoeker diepe indruk maken.
Juist vanuit deze invalshoek heeft de Historische Kring Haaksbergen zich achter dit mooie initiatief gesteld en nodigt gaarne mensen uit mee te lopen in het Waterpark Het Lankheet.

De wandeling duurt ongeveer 2,5 uur.

Kosten p.p. € 26,-

Minimale deelname van 5 personen.
Minimaal 3 dagen van te voren reserveren gewenst.